Перекладач

понеділок, 27 березня 2023 р.

Фентезі від Анни Каньтох


#Всеукраїнський_тиждень_дитячого_читання

#Анна_Каньтох_Таємниця_покинутого_монастиря

#Анна_Каньтох_Таємниця_проклятого_лісу

Триває Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Тож сьогодні у рубриці #Бенефіс_однієї_книги хочемо вас, наші читачі, а саме: любителі жанру фентезі, ознайомитися із двома книгами популярної  польської письменниці Анни Каньтох із циклу «Ніна Панкович», які є у нашому книжковому фонді.

1.Таємниця проклятого лісу/Переклад з польської С.Легези.- Х.: АССА, 2020.- 384с.- (Час фентезі).

       Польща,1953рік.Минуло два місяці після канікул, що перевернули догори дригом життя тринадцятирічної Ніни. Вона отримала надзвичайний розум та силу, але так і не навчилася їх контролювати. Ніна намагається приховати свої здібності, адже будь-якої миті за нею можуть прийти ВОНИ, люди в мундирах, що полюють на янголів… Тож коли до школи приїздять  поручник Лис та сержант Сова, дівчину це зовсім не дивує. Військові забирають її до Інституту Тотенвальд, де над дітьми, які контактували з крилатими, проводять дивні експерименти. У Тотенвальді Ніна зустрічає своїх друзів із Маркотів, і їм знову доведеться протистояти янгольським чарам. Та чи зможуть вони покластися одне на одного? Важко довіряти комусь, коли не знаєш, хто твій справжній ворог, а всі навколо щось приховують…

2. Таємниця покинутого монастиря.- Х.:АССА,2020.- с.560.- (Час фентезі).

          Добре бути Обраним чи Обраною, коли живеш у вигаданому світі. А якщо це реальність повоєнної Польщі? І якщо ти один із тринадцяти підлітків, яких янголи зібрали в покинутому монастирі?

Навіть те, що тебе покликали янголи, не дуже заспокоює. Бо щось із ними не так. І щось не так і з цим покинутим монастирем, і з містечком, біля якого він розташований, і з тими підлітками…

Тож не довіряй янголам… Залишайся серед живих, щоб розгадати таємницю покинутого монастиря.

Запрошуємо в захоплюючий світ фентезі!!! Впевнені, що читання книг Анни Каньтох принесе вам приємні хвилини насолоди та задоволення!

А тепер декілька слів про саму письменницю.

АННА КАНЬТОХ – польська письменниця-фантастка, авторка детективних творів, народилася 28 грудня 1976 року в  місті Катовіце. Освіту здобула в Кракові в Ягеллонському університеті за спеціальністю арабістика. Письменницькою діяльністю почала займатися з 2003 року, коли стала членом Сілезького клубу фантастики. У 2004 році написала перше оповідання «Чорт на вежі», яке дало початок циклу творів про Доменіка Йордана. Цього року вийшов і перший роман «Місто в зелені та блакиті». Головним твором можна вважати цикл романів «Передмісячні», написаних у поєднанні жанрів фентезі та горору (англ. жахів), дія яких відбувається у вигаданому місті, в якому поряд з людьми живуть різноманітні надприродні істоти. Частину творів Анна Каньтох підписувала псевдонімом «АННЕКЕ». Твори письменниці користуються  популярністю серед польських читачів. Авторка є п`ятиразовим лауреатом Меморіальної премії імені Я.Зайделя, премії Єжи Жулавського та багатьох інших нагород.








Немає коментарів:

Дописати коментар