Перекладач

вівторок, 14 березня 2023 р.

Знову квітнуть клівії

 Сьогодні ми продовжуємо цикл публікацій "Екзоти нашої книгозбірні".Цього року, як на диво, розквітли одночасно всі наші клівії. У цей неспокійний час вони дарують нам свою красу і вселяють впевненість у завтрашньому дні.

Клівія – це вічнозелена багаторічна рослина з сімейства Амарилісових. Походить вона з Південної Африки. Вперше її описав англійський ботанік Джон Ліндлі у 1828 році. Назвав цю чарівну яскраву квітку на честь герцогині Нортумблендської Шарлоти Клайв - гувернантки майбутньої королеви Великої Британії Вікторії. Цією назвою вчений підкреслив рідкісну красу та шарм герцогині.
Дивовижний зовнішній вигляд квіткового суцвіття клівії розбурхав уяву астрономів. Так в 1920 році на небі з`явився однойменний астероїд під номером 935.
Клівія дуже витривала рослина. При мінімальному догляді можна виростити рідкісну живу красу. Клівія квітуватиме у нас ще з тиждень. Тож усіх охочих запрошуємо прийти до бібліотеки та помилуватись неймовірною красою. А про секрети вирощування та догляду за цієї рослиною вам фахово розкажуть працівники книгозбірні.













Немає коментарів:

Дописати коментар