Перекладач

середа, 9 червня 2021 р.

Екочелендж "Нехай земля квітує всюди- природу збережімо , люди!"

 

Оскільки 5 червня  у світі відзначався День охорони навколишнього середовища, з цієї нагоди до дитячої книгозбірні завітали учні 3 –Б класу Буської гімназії ім. Є.Петрушевича разом із своїм класним керівником Галиною Ярославівною Кузьмою аби стати учасниками цікавого заходу – екочеленджу під назвою «Нехай земля квітує всюди – природу збережімо, люди!»

Галина Гораль розпочала захід із розповіді про те, що на  нашій планеті росте понад 500 тисяч видів рослин, 16 тисяч  - на території України. Найдревнішим деревом планети є секвоя. Їй 3500років. Колись росла вона і в Україні, але в результаті вирубування, цих рослин залишилось обмаль. Зустріти їх можна лише в  30 національних парках США. Дізнались діти і про цілющі та лікарські властивості ягід малини, смородини, порічки,шипшини, обліпихи та інших.

Зацікавила учнів розповідь бібліотекаря Надії Островської про кімнатні рослини нашої бібліотеки. А їх тут у нас налічується понад 50 видів. Присутні не лише полюбувались пишними вазонами з  хлорофітумами, кактусами, фікусами, адіантумами, клівією, драценами, але й почули розповіді про їхні назви та походження. Послухали діти і легенду про  калину. А потім висадили поблизу бібліотеки цей невеликий кущик. Сподіваємось, що він приживеться та радуватиме усіх, хто навідуватиметься до бібліотеки.

Також діти із захопленням переглянули відео із загадками про квіти.

Працівники бібліотеки Галина Сай та Надія Островська провели майстер-клас, під час якого продемонстрували учасникам як правильно розмножувати рослини живцями. Приготовлені  кожному учаснику  горщечки наповнились живцями хлорофітуму, товстянки, пеларгоній та ін. Продовж літа діти доглядатимуть за рослинами, а восени зможуть озеленити ними свій клас. Зустріч видалася цікавою та корисною. Діти дійшли висновку, що майбутнє нашої природи залежить виключно від нас самих. Збережемо ми природу, примножимо її багатства, тож і ми будемо довго жити на планеті ЗЕМЛЯ.















Немає коментарів:

Дописати коментар