Перекладач

пʼятниця, 28 жовтня 2022 р.

Свято української книги

 #Свято_української_книги

#Бібліотека _для_дітей_міста_Буська
Любий друже! Чи завжди ти доводиш усі справи до кінця?! Якщо ні, то з тобою можуть трапитись такі ж пригоди, як із головною героїнею - дівчинкою Галинкою, яку всі називають Алею, з популярної трилогії «Незвичайні пригоди Алі». Цю повість для малечі написала улюблена українська казкарка Галина Малик. Аля ніколи нічого не доводить до кінця. Отож одного разу потрапляє у країну Недоладію, у якій живуть усі недороблені справи. Також у цій країні живуть король Недороль, Недопопелюшка, Недоштанько, Недокватирка та усякі інші недо … А заправляє усіма справами в Недоладії Перший Недорадник, в якого немає…голови. У Недоладії Аля зрозуміла, що все треба доводити до кінця, як написано в інструкції по переселенню з Недоладії: «І до-роби! І до-пиши! І до-почни! І не-лиши!»
Отож Аля хоче швидше повернутись додому. Адже їй потрібно виконати дуже відповідальне завдання: сказати багатьом дітям про те, як важливо доводити до кінця будь-яку розпочату роботу. А до тебе Аля не заходила? Твоє знайомство з нею буде цікавим та повчальним. Тож мерщій приходь до нашої бібліотеки, бо книжка «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії» чекає на тебе!!!
А зараз розповімо про авторку казкових повістей, п`єс, віршів Галину Миколаївну Малик. Народилась вона у місті Бердянську Запорізької області 12 серпня 1951 року. З 1964 року родина проживала на Закарпатті, поблизу Ужгорода. Там і проходило її дитинство. Справжнім святом для дівчинки був день її народження, коли мама подарувала їй книжку «Українські народні казки», яка стала для неї «…і букварем, і розвагою, і цілим новим світом». Після закінчення школи вона вступила на філологічний факультет Ужгородського університету. Працювала у Закарпатській обласній науковій бібліотеці. Займала посаду головного редактора видавництва «Закарпаття», а з 1998 року – видавець та редактор дитячого журналу «Віночок».
На початках писала віршики для своєї доньки. Згодом – казкові повісті для дітей, головні герої яких –твої ровесники. За повісті «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії» та «Подорож до Країни сяк-таків» Галині Малик присуджено премію імені О.Копиленка. А за повість «Злочинці з паралельного світу» вона була удостоєна звання лауреата літературної премії імені Лесі Українки.

Отже, якщо ти ще не знайомий з творами Галини Малик, обов`язково прочитай їх





Немає коментарів:

Дописати коментар